Ræv - Krage og skadejagt

Gå til indhold

Hoved menu:

Ræv

Lav din egen Krageugle / Ræv/ krage & skade stage
Her kan du se hvorledes min ræv blev lavet.
Først skal der anskaffes en krop i skum som er det nemmeste, man kan også lave det hele fra bunden men det kræver meget mere tid, så det blev skumkroppen for mig. Ræven har jeg selv nedlagt på en vinterjagt, jeg har strejfet ræven og skrabt skindet rent for kødrester og fedt, det er meget vigtigt at få renset godt at omkring næse, ørene og poterne, derefter er det lagt i et Alunbad i ca. 5-7 dage. Husk at det er vigtigt at vrangen vender ud af på skindet mens det ligger i badet.
Efter afdrypning og slyng tørring af skindet, har jeg efterbehandlet skindet med Seibokal som man bruge til præparering af fugle og pattedyr idag, førhen brugte man arsenik - men det sikre holdbarheden bedre også for at der ikke skal komme utøj i skindet. Montering mens skindet stadigvæk er vådt.Husk at det er vigtigt at få en tynd ståltråd i det tynde skind i ørene for at formen og at ørene forbliver oprejst - og der under tørring er opstøtning med pap. Ræven børstes jævnligt under tørring for at pelsen sidder pænt efter tørring.

Der er meget sy arbejde hvis man vil have et pænt resultat, men der er jo op til den enkelte - kragerne er nok ligeglade.
Her er så det færdige resultat efter tørring - tørretiden kan variere, men man skal regne med ca. 1 md.

Så er Mikkel klar til kragejagten, han er navngivet Banditten.
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu