Stor Ugle - Krage og skadejagt

Gå til indhold

Hoved menu:

Stor Ugle

Lav din egen Krageugle / Ræv/ krage & skade stage

Her vil jeg vise fra start til slut hvorledes jeg har lavet min egen krageugle.

Først skal der anskaffes en plast lokke ugle, om man tager en den lille eller den store er en smagssag men de fleste små ugler har ikke bevægelige vinger, jeg har lavet min således at den sidder med udbredte vinger da alle rovfugle vil beskytte deres bytte - men den lille kan sagtens bruges blot man tager den på 51 cm i højden.

                             Her er den lille med faste vinger.          Og den store med bevægeligevinger.
                          
               


Jeg vil senere lave en lille ugle på samme vis senere.

Start med at afmontere plastvingerne og de øverste plast (fjer) som en hornugle har, når dette er gjort ligges de til side.
Derefter kan påbegyndes skinlægning af fasaner - det skal lige bemærkes at det er fasanhøns der skal bruges pga. farverne som er meget tæt på rovfuglens.
Jeg bruger hareskind i dette tilfælde til over/under krop på uglen - men jeg vil foreslå rådyr da hårene er nemmere end pelsen på haren.

Derefter renses vingerne som i dette tilfælde kommer fra en musvåge som jeg fandt nyligt nedkørt ved landevejen.


Husk at at komme helt ud i vingespidserne da der også sidder muskel og sener der - ellers rådner de.Når knogler er renset for sener og muskelrester prepareres de med en  Borax blanding (mit fortrukne middel) og hænges derefter til tørre.

Efter skinlægning og preparering af hele fasaner - og det siges lige siges at der går mange til, valgte jeg at også at bruge haledelen og ryg/brystdelen fra Musvågen til uglen blandt fasanskindene.

Hele skind med fjer renses grundig for fedt og kødrester uden at skære for mange huller i skindet da det besværligør arbejdet og behandles med en Borax blanding, Hare/rådyr skind er en anden ting, efter skinlægning renses/skæres/skrabes skindets underside fri for fedt og kødrester grundigt også den tynde underhinde SKAL væk, derefter ligges skindet i en Alun blanding i en spand i ca. 7-8 dage - hvis ikke skindet skal bruges med det samme skyldes det i kold vand og vrides forsigtigt og fryses ned udmiddelbart efter da skindet bliver stift efter tørring.

Uglen med monterede vinger og hale.
Plastvingerne afsaves så de skjules af de nye vinger og skrues fast - vingerne fra musvågen er ligeledes skruet fast på plastvingen.

Og her med hale monteret.
Undersiden ved vingerne er beklædt med vingefjer fra fasan.


Forsiden beklædt med hareskind - skindet monteres udmiddelbart efter det er skyllet, da skindet skal tørre på fuglen, det tager form efter den og bliver stift, skindet syes fast med en kraftig tråd - bor et par huller i uglen det letter arbejdet og sørg for at få skindet lagt godt til også nede ved kløerne
Ryggen og hovedet + Hornfjerne og den sidste synlige plet ved vingerne beklædes med vinger og fjer fra fasan - jeg har så brugt det resterende overskud fra musvågen på ryggen blandt fasan fjerne. fordelen ved at bruge skindene hele istedet for kun fjerne er at man nemmere og hurtigere kan dække store områder - med lidt fingersnilde og en akku boremaskine + små skruer, en limpistol + nål & tråd kan man komme langtDet færdige resultat - der mangler lige nogle lidt lysere fjer i hovedet ellers er den færdig.


Jeg håber dette kan give inspiration og hjælp til andre der leger med tanken om at lave en livagtig Krageugle - Go fornøjelse. 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu