Jagt og Regulering - Krage og skadejagt

Gå til indhold

Hoved menu:

Jagt og Regulering

Jagttider/Regulering

Jagt og regulering
Selvom det ifølge lovens bogstav ikke længere er jagt ,men regulering idet kragen og skadens jagttid ophørte med udgangen af januar, stiller det store krav til jægerens jagtlige kunnen af få disse fugle på tasken, Krager og husskader må jages fra d.1.9 - 31.1.

Reguleringstilladelse
Når der er tale om regulering skal der på forhånd søges om tilladelse til regulering, dette skal gøres hos Naturstyrelsen og det skal gøres af lodsejeren også selvom denne har valgt at udleje jagten.
Ifølge Naturstyrelsens hjemme side blev der sidste år givet 2.300 tilladelser til regulering af krager hvilket resulterede i 30.000 nedlagte krager i perioden 1. februar til 15. april.
Regulerings tilladelsen søges på linket linket virk.dk som ligger længere nede på siden.


Ikke de helt unge
Når tilladelsen foreligger kan lodsejeren sagtens lade sine jagtlejere udføre reguleringen sålænge disse har gyldigt jagttegn og er fyldt 18 år. Dvs. 16-17 årige kan ikke regulere krager og skader, heller ikke ifølge med en jæger over 18 år som det er tilfældet på alm. jagt.

Manualen og tilladelsen
Der er lavet denne lille manual om hvorledes der ansøges om reguleringstilladelse, den er udfærdiget af kragejagt.dk.
Linket til direkte til at få reguleringstilladelsen er her: virk.dk_Reguleringstilladelse.

Jeg vil lige tilføje at det er lige så vigtigt at når man har fået reguleringstilladelsen at man så også husker at få tilbagemeldt hvor mange individer man har nedlagt efter reguleringstiden er udløbet, da de bruger statikkerne til at finde ud af om der er relevant at der udstedes tilladelser - så derfor er det vigtigt at man husker dette, og den direkte link til dette er her: virk.dk_Indberetning.

Se den her: Manual ( kræver adober reader )
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu